Innovation som begreb får ofte tæsk. Når ordet nævnes tænker mange på noget, der er ukonkret, ustruktureret og stiller alt for store krav til medarbejdernes kvalifikationer og parathed til, at man for alvor kan få noget ud af det. Folk bliver trætte i blikket og sammenligner det med at blive kastet ud fra en flyvemaskine uden faldskærm.

Men sådan behøver det ikke at være. Tværtimod. Det garanterer vi.

Noget af det, vi har lært af vores mange års erfaring på den anden side af skrivebordet i både danske og udenlandske virksomheder er, at innovation og det at gøre noget nyt og anderledes faktisk kan være en enorm simpel og pragmatisk øvelse. Det kræver blot den rigtige indgangsvinkel, lidt idérigdom og én, der får forrest og præcist viser, hvordan man også kan gøre.

For man kan sagtens arbejde med innovation på en konkret, struktureret måde, hvor man begiver sig fra dataindsamling over analyse til prototyper og tests af koncepter, samtidig med at man arbejder på den samme måde helt ned i praktikken, som man ville gøre med stort set alle andre, dagligdags opgaver.

Er det vigtigt? Ja, det er det. For vores erfaring er, at den største barriere for innovation ikke er mangel på idéer men en kultur og måske nok i virkeligheden en dagligdag, der i praksis risikerer at spænde ben.

Derfor handler det for os om at sikre, at innovation ikke bliver noget andet, nyt og anderledes, der foregår et andet sted. Det handler om via eksemplets brug at vise dig, hvordan innovation kan blive en del af alles hverdag. Som en helt naturlig ting.

Der er ingen grund til at kaste sig ud uden faldskærm.

(Foto: Pixabay.com)

Skriv et svar